McDonald’s

By 30 oktober 2018Niet gecategoriseerd

McDonald’s

Grip op toeleveranciers

McDonald’s is ‘s werelds grootste keten van hamburger- en fastfoodrestaurants. In Nederland zijn er 252 McDonald’s-restaurants, waarvan 159 McDrives en 93 stadszaken. Er werken in Nederland ongeveer 17.000 medewerkers bij McDonald’s.

De vraag

Per jaar bouwt of verbouwd McDonald’s filialen om optimaal te blijven aansluiten bij de wensen van de klanten. Het beheersen van kosten van deze projecten is een uitdaging. Voor elk project worden tientallen offertes aangevraagd, meer- en minderwerken doorgevoerd en honderden facturen verwerkt. McDonald’s heeft ons gevraagd dit proces te digitaliseren

De oplossing

Met het Valtimo procesplatform heeft McDonald’s een optimale controle over het bouwbudget. Het geeft een realtime inzicht in de besteding binnen een project, verwachtte facturen, projecties en meer- minderwerk. De uitgebreide rapportages geven de mogelijkheid om tijdig budgetafwijkingen te signaleren en daarop te sturen.

De bouwcoördinatoren zijn veelal onderweg. Het systeem is daarom geschikt gemaakt voor tablets, zodat ook op locatie, bij bijvoorbeeld projectbesprekingen, de coördinatoren toegang hebben tot de actuele data.

platform vraagt leidinggevenden om autorisatie bij grotere bestedingen, deze kunnen via tablets en smart phones worden gegeven.

Voor een beursgenoteerde onderneming is het van groot belang dat financiële stromen controleerbaar zijn. Valtimo is voorzien van “checks & balances”, zoals autorisatie door het management bij bestedingen boven bepaalde grenzen. Facturen van leveranciers worden alleen geaccepteerd als ze zijn voorzien van een opdrachtnummer, passende bij het geautoriseerde budget. Zonder toestemming zijn “onvoorziene” budgetoverschrijdingen niet mogelijk.

Het resultaat

Over de lange termijn voorziet het platform in analyses van de prestaties van leveranciers. Zo wordt het mogelijk om te detecteren dat leveranciers laag inschrijven, en dit gedurende projecten compenseren met een hoog percentage meerwerk, waardoor de samenwerking op lange termijn duurder uitvalt dan op het oog bij aanbesteding lijkt. Door deze analyses is de ROI voor dit platform geschat op minder dan één jaar.

Klantvoordelen

  • Optimale controle over het bouwbudget
  • Het procesplatform is mobiel beschikbaar voor de bouwcoördinatoren en leidingevenden
  • Analyse van de prestaties van leveranciers leidt tot kostenreductie
  • Meten is weten: doorlooptijden per taak, proces en medewerker inzichtelijk.

Met het Valtimo procesplatform heeft McDonald’s een optimale controle over het bouwbudget

Wil je meer weten?

[[[["field10","equal_to","1"]],[["trigger_integration",null,null,"MailChimp"]],"and"]]
1 Step 1
Naamyour full name
Bedrijfsnaamyour full name
Telefoonnummeryour full name
Berichtmore details
0 /

Alle persoonlijke gegevens worden behandeld in overeenstemming met het Ritense privacy beleid.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Beveiligde verbinding