CO2 compensatie

By 3 december 2018Blog, Nieuws

CO2 compensatie

Een boom voor Valtimo

Het wordt groener in de cloud

Vanaf 2018 compenseren we de CO2 uitstoot die wordt veroorzaakt door onze servers. Dit doen we door bomen te planten via duurzame bosprojecten van Trees for all. Via de stichting Trees for All dragen we bij aan het aanplanten van gecertificeerde bosprojecten.

Wat stoot Valtimo uit aan C02?  

Elke cloud-installatie van Valtimo draait bij Amazon AWS, fysiek in een datacentrum in Frankfurt. Als AWS-gebruiker is het niet te zien op welke en hoeveel fysieke machines je draait. Op basis van een aantal bekende factoren kunnen we wel een onderbouwde inschatting maken van het energieverbruik.

Een Valtimo met circa 200 actieve gebruikers of 5 miljoen uitgevoerde processen per jaar draait ruim binnen de capaciteit van 1 fysieke server. Als je dit doorrekent voor een veel gebruikte server (Dell PoweEdge R210 II) dan kom dit neer op een verbruik van 1.324 kWh per jaar.

Volgens Milieu Centraal veroorzaakt het produceren van 1 kWh aan elektriciteit 0,41 kg aan CO2. Dat resulteert in 550 kg aan CO2 uitstoot voor het draaien van 1 server voor 1 jaar.  Het werkelijke verbruik van 1 Valtimo zal veel lager zijn omdat servers in de cloud over het algemeen veel minder worden belast. Om zeker te zijn, rekenen we echter met 1 fysieke server per installatie.

Wat compenseren we per installatie van Valtimo?

We compenseren per installatie van Valtimo 5.000 kg CO2 per jaar. Dit is het negenvoudige van het ingeschatte verbruik.

1-2-Tree

Ritense compenseert haar CO2 door bomen te planten via Trees for All volgens het 1-2-Tree principe. Met 1-2-Tree plant je altijd twee bomen. Eén boom in Nederland en één in een van de buitenlandse bosprojecten, dáár waar de bomen meer CO2 opnemen.

 Eerste donatie in december 2018

Trees for All heeft verschillende plantlocaties in Nederland en werkt samen met partners als Staatbosbeheer om het duurzaam beheer van de bossen te garanderen. In het buitenland helpt Trees for All bij bosherstel van het Kibale National Park in Oeganda. Hier wordt samengewerkt met het Oegandese Ministerie van Natuur en Wildbeheer die het bos voor de lange termijn beheert.

Er worden per Valtimo installatie 10 bomen per jaar geplant.

Donatie december 2020

Meer informatie

Trees for All, Plant nu voor de dag van morgen.

Amazon heeft een goed sustainability beleid.

Milieu Centraal. Rekenmethode voor CO2 compensatie. 

Wil je meer weten?

[[[["field10","equal_to","1"]],[["trigger_integration",null,null,"MailChimp"]],"and"]]
1 Step 1
Naamyour full name
Bedrijfsnaamyour full name
Telefoonnummeryour full name
Berichtmore details
0 /

Alle persoonlijke gegevens worden behandeld in overeenstemming met het Ritense privacy beleid.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Beveiligde verbinding