De Eerste Amsterdamse

By 30 oktober 2018Niet gecategoriseerd

De Eerste Amsterdamse

Veilingproces geautomatiseerd

De Eerste Amsterdamse is hét veilinghuis voor onroerende zaken. Zowel de professionele handelaar als een geïnteresseerde particulier kan er zijn bod uitbrengen. Al enige jaren worden er zogenaamde ‘hybride’ veilingen georganiseerd waar zowel mensen in de zaal als ook via het internet geboden kan worden op vastgoedobjecten.

De vraag

Om het veilingaanbod te verbreden had de Eerste Amsterdamse de wens om een online veilingplatform te ontwikkelen. Het bieden via het platform maakt de prijsvorming inzichtelijk voor de consument die, vooral in de Amsterdamse woningmarkt, vaak naast een woning grijpt. Het platform is dus prijsvormend en een alternatief op de traditionele gesloten inschrijving. De hoogste bieder wint niet automatisch de veiling; de verkoper kan uit de biedingen het meest interessante aanbod kiezen.

De oplossing

De Eerste Amsterdamse heeft het online veilingplatform geautomatiseerd in Valtimo. Het platform ondersteunt het volledige veilingproces en alle gerelateerde processen zoals het doen van biedingen, het valideren van bieders en het aanwijzen van een winnend bod. Alle partijen worden in elke stap van het proces automatisch op de hoogte gehouden via email.

Uniek aan het veilingplatform is de mogelijkheid om een openingsbod te doen op woningen die niet in veiling staan. Via de website van de MVA kan de consument een openingsbod doen dat in het veilingplatform wordt geregistreerd. Als de verkoper het bod interessant genoeg vindt kan de verkoper besluiten de woning in veiling te nemen.

Het resultaat

De MVA heeft als eerste partij in Nederland een succesvolle online vastgoedveiling gerealiseerd. Het platform stelt de in staat met zeer beperkte inzet van menskracht de veilingen af te wikkelen. De opbrengsten voor de kopers zijn goed, terwijl voor de kopers een transparant biedproces wordt geboden.

Klantvoordelen

  • Volledig inzicht en transparantie van het biedingsproces.
  • Een eigen interface voor alle verschillende gebruikers van het platform: makelaar, notaris, beheerder en consument.
  • De status van elke veiling is in het procesplatform geborgd in plaats van in de mailboxen van de individuele werknemers.
  • Er kunnen een oneindig aantal processen worden toegevoegd, bijvoorbeeld voor andere typen veilingen.
  • Automatische registratie van uitgevoerde taken: borging van kwaliteit

De MVA heeft als eerste partij in Nederland een succesvolle online vastgoedveiling gerealiseerd met Valtimo.

Wil je meer weten?

[[[["field10","equal_to","1"]],[["trigger_integration",null,null,"MailChimp"]],"and"]]
1 Step 1
Naamyour full name
Bedrijfsnaamyour full name
Telefoonnummeryour full name
Berichtmore details
0 /

Alle persoonlijke gegevens worden behandeld in overeenstemming met het Ritense privacy beleid.

reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder
Beveiligde verbinding